Tora Datang Lagi

Tora Datang Lagi Amirul Bozu
  • Title: Tora Datang Lagi
  • Author: Amirul Bozu
  • ISBN: 9789670723198
  • Page: 382
  • Format: Paperback
  • Tora Datang Lagi Amirul Bozu Tora Datang Lagi Buku Tora Datang Lagi ini berupaya mengenang memori retro dengan jelas dan terperinci Menghabiskan buku ini sama seperti menyusun balik memori hidup mengikut timeline zaman kanak kanak Kita jumpa semu
    Buku Tora Datang Lagi ini berupaya mengenang memori retro dengan jelas dan terperinci Menghabiskan buku ini sama seperti menyusun balik memori hidup mengikut timeline zaman kanak kanak Kita jumpa semula yang hilang, kita imbau balik yang sudah terlupa, kita bina balik blok blok gambaran hidup zaman kanak kanak dan segala keriangannya Selepas ini kita tidak perlu bimban Buku Tora Datang Lagi ini berupaya mengenang memori retro dengan jelas dan terperinci Menghabiskan buku ini sama seperti menyusun balik memori hidup mengikut timeline zaman kanak kanak Kita jumpa semula yang hilang, kita imbau balik yang sudah terlupa, kita bina balik blok blok gambaran hidup zaman kanak kanak dan segala keriangannya Selepas ini kita tidak perlu bimbang jika aktiviti atau scene kanak kanak kita terlepas dari ingatan Simpan buku ini dan apabila hendak mengingati, bacalah Bacalah untuk diri sendiri, bacalah untuk anak anak dan bacalah untuk cucu cicit di suatu masa nanti Fdaus Ahmad
    • [Ç Tora Datang Lagi || ↠ PDF Download by õ Amirul Bozu]
      382 Amirul Bozu
    • thumbnail Title: [Ç Tora Datang Lagi || ↠ PDF Download by õ Amirul Bozu]
      Posted by:Amirul Bozu
      Published :2019-04-22T14:18:11+00:00

    About Amirul Bozu


    1. Amirul Bozu Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Tora Datang Lagi book, this is one of the most wanted Amirul Bozu author readers around the world.


    565 Comments


    1. Satu perkataan saja nak describe penulis GILA haha Gila sebab boleh ingat banyak benda dengan details yang cukup lengkap Tapi tentunya dia dah buat banyak research sebelum tulis Jadi 5 bintang yang diberikan di sini adalah sebab ketepatan fakta dan memori si penulis Bayangkan semua kenangan masa kecil dihimpunkan dalam sebuah buku yang lengkap, tebal Macam kitab Mungkinlah bagi setengah orang ia agak membosankan sebab tak ada naratif ia macam kamus ensiklopedia Tapi dah buku ni namanya kitab mak [...]

      Reply

    2. Penulis makan apa masa kecil kita pun tak tahu sampai boleh ingat banyak sangat nostalgia semasa kecil Sebab dalam kebanyakan contoh, dicontohkan makanan tak sihat jajan sahaja huhu Penulisan yang sangat baik kerana mampu membawa pembaca bernostalgia semula akan kenangan masa kecil Justeru membawa kita merenung mengenai permainan zaman kecil , permainan permainan ini lah yang telah membentuk sifat Kepimpinan, kerjasama, membuka ruang berkreasi seluasnya tanpa campur tangan dan pemaksaan dari ibu [...]

      Reply

    3. da macam baca eksiklopedia lak aku rasa buku ni hahhabuku ni ada pelbagai benda permainan suasana etc pasal zaman 90an yang kalerful berbanding zaman tekno kononnya sekarang ni bila baca, confirm tersengih2 mengenankan zaman kanak2 dulu yang pelbagai kerenah dan penuh inovatif ala2 tahap pemikiran aras tertinggi KBAT gittewkadang2 tak expect pun mende camtu pun bole wat hati senang maklumla, budak2.da aku, buku ini ada nostalgia tersendiri, ada kenangan yang jauh untuk dikenang.tak rugi beli, un [...]

      Reply

    4. The feeling while reading this book was like, reading your own childhood, compiled in a book Most of the topics were never gonna be yesterday I might need to show this book to my next generations if all of the things mentioned were about to extinct Or even not Because I believed the future and present generations would never gonna have the same feeling, the similar things like each of us once had You don t say you d lived in the 90 s if you didn t read this book and so the flash backs started

      Reply

    5. 4 bintang sebab berjaya bawa aku naik mesin cahaya masa balik ke 20 tahun sebelumnya Gaya humor penulisan juga membuat bacaan santai ini lebih terasa kesantaiannya Pun dalam kesantaian gaya dan bahasa yang dibawa tetaplah imej imej suatu zaman yang terasa lebih lapang, bebas dan penuh kekreatifan tempatan Waktu zaman belum lagi menjadi sepenuhnya global Waktu zaman masih menawarkan warna dan nilai setempat yang dibangunkan dari semangat anak anak menikmati ruang waktunya tanpa terlalu terikat de [...]

      Reply

    6. Buku ni sebenarnya kurang ngam dengan pengalaman aku masa kanak kanak sebabnya 1 Aku ni perempuan, jadi tak banyak permainan lasak macam perang2 dsb aku join Penulis tak bagitahu pasal permainan pondok pondok, kahwin kahwin, masak masak and even main doktor doktor dan jadi cikgu Jadi aku rasa agak tak adil benda tu tak dimasukkan2 Sebab aku lahir tahun 92 Jadi kebanyakan benda yang penulis tulis tu aku tak sempat nak nikmati, sebab aku terlalu kecil masa tu untuk join3 Tak ada mention pasal poke [...]

      Reply

    7. Ini buku kedua Amirul Bozu yang aku baca Membuat perbandingan ringan, aku lebih sukakan Kechai Kechai lebih santai Dan menyeronokkan.Tetapi tidak bermakna Tora Datang Lagi TDL mengecewakan Seperti Kechai, buku ini juga banyak mengimbas kenangan lalu Lebih banyak, dan lebih tebal Dan, aku boleh katakan hampir 95% isi cerita Amirul ini, aku sendiri pernah alami.Tersengih sengih juga.Cuma aku ini mungkin lebih awal dari Amirul, ada juga perkara yang masih aku ingat dan juga agak biasa pada zaman ak [...]

      Reply

    8. Pada awalnya teruja juga nak baca sampai habis tapi bila dah ke dalam sikit rasa agak bosan sbb dah mcm baca artikel di internet kalau penulis boleh olah atau garap ke bentuk yg lebih menarik, sama ada novel atau cerpen, juga certot, rasanya okay skit kot tp maybe nak sesuaikan tema kitab utk bebudak 90an.

      Reply

    9. Buat kau terkenang kenang zaman dahulu kala Ibarat dibawa ke memorylane seketika Sayangnya, kanak kanak masa sekarang tak merasa.

      Reply

    10. Buku ni aku dapat siap dengan tandatangan penulis Untung jadi orang kulim hehe

      Reply

    11. nostalgia beb rindu sgt waktu zaman kanak kanak ribena dulu2

      Reply

    12. suka buku ni sebab bila baca memang terkenang zaman kanak kanak.

      Reply

    13. Membaca buku ini bagaikan membaca catitan zaman kanak kanak Siyes aku tersengih2 sensorang macam orang gila baca catatan mamat ni Macam mana lah dia boleh ingat semua benda ni dengan penuh details Sambil baca tu rasa macam dia korek2 memori aku yang jauh tertanam kat dalam otak Banyak jugak benda yang aku terlupa, tapi bila baca balik I was like, oh yeahh I use to do dis shit ohsem Antara permainan yang aku dah lupa ialah eskrem soda pepsi kola Berdiri dalam bulatan dan lepas nyanyi lagu yang x [...]

      Reply

    14. Amirul B is a quiet and interesting chap Like many of us who grew up in the 90s, he s likely recognised the transitional nature of the middle generation straddling between the material and the intangible generation The following link is an interview I ve conducted with him Bila Larut Malam Kenangan Zaman 90anTora Datang Lagi is a captivating project we often see splashed all over the Internet with its 90s nostalgia memes, and Bozu s now put it together in book form The book serves as an encyclop [...]

      Reply

    15. Buku yang mengimbau kenangan lama Walaupun tak semua benda dalam buku ni aku pernah alami, tapi still dapat merasa kebanyakannya Indah betul zaman tanpa gadjet 4 bintang kerana aku masih merasakan ada sesuatu yang hilang dari buku ini Sewaktu membaca aku dah dapat apa yang nak ditulis, tapi tiba tiba lupa pulak Nice work

      Reply

    16. Satu perkara yang mustahil kalau aku mahu kembali ke zaman kanak kanakku, kembali ke zaman 90an tetapi melalui buku ini, aku berjaya kembali ke zaman itu Hampir kesemua perkara yang aku lalui pada zaman itu ada di dalam buku ini Tahniah Bozu untuk buku hebat ini, aku menantikan sebuah buku muzik darimu.

      Reply

    17. Bila start baca buku ni memang akan senyum sorang2.mang kenangan terindah di waktu zaman kanak2 dulu, zaman 90an ni senang citer memang lain daripada sekarang.mang rare lahahahaBuku ni memang terbuai buai je bila baca setiap subjek yg diketengahkanheheApa yang nak ku kata adalah memang best giler buku ni

      Reply

    18. Entah apa yang saudara bozu ni makan aku pun taktau Hampir 100% dalam buku ini memang kena tepat dengan apa yang aku alami sewaktu bergelar kanak2 dulu Buku yang bagus untuk diri aku mengenang kembali segala jenis permainan, jajan dan semuanya la Ada jugak disertakan dgn illustrasi benda2 yang mungkin kalau kita lihat baru la kita ingat.

      Reply

    19. Untuk kanak kanak 80an dan 90an walaupun depan buku tulis 90an sahaja Menyenaraikan benda benda yang aku pernah buat, baca, lihat Faktor nostalgia 10 10 Bacaan santai sambil menunggu LRT sampai.

      Reply

    20. Baca buku ini, aku tersenyum sendiri Mengingati kembali memori sewaktu kecil kecil cili padi Buku ini boleh dijadikan rujukan buat ibubapa yang nak mengajar anak anak mereka permainan permainan lejen Tahniah Amirul Bozu

      Reply

    21. Nak menangis aku baca buku ni Menangis keharuan sbb semua memori aku zaman kecik2 ada dlm buku ni weh Satu je yg dari dulu sampai skng aku tak pnh lupa, doraemon Biaq p la sampai nak kene bergadoh sbb nak tgk tivi jam 7.30pm hari sabtu tu.

      Reply

    22. membawa aku ke zaman kanak kanak 90an semula.terima kasih kerana menulis catatan ini.Aku hampir lupa smua pengalaman dahulu kerana aku tidak menulis.

      Reply

    23. Satu satunya novel yang ambil masa 2 jam untuk habiskan Memang DAEBAK Overall Pecah kaca pecah gelas, Sudah baca harap balas

      Reply

    24. Menggamit memori zaman kanak kanak.

      Reply

    25. Biasa jee buku ni.

      Reply

    26. Kenangan 80 an dan 90 an mengusik jiwa

      Reply

    27. siapa tak baca buku ni , dia lambat kahwin.

      Reply

    28. Its like a tribute to 90 s kid Serious lah penulis boleh ingat semua details zaman generasi bebas gadget Imma 90 s kid and proud of it Best childhood ever

      Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *