Cinta High Class

Cinta High Class Fatimah Syarha Mohd Noordin Farhan Hadi Mohd Taib
  • Title: Cinta High Class
  • Author: Fatimah Syarha Mohd Noordin Farhan Hadi Mohd Taib
  • ISBN: 9789830973616
  • Page: 159
  • Format: None
  • Cinta High Class Fatimah Syarha Mohd Noordin Farhan Hadi Mohd Taib Cinta High Class Cinta High Class bukan eksklusif milik sesiapa Cinta High Class berhak dimiliki oleh kita semua Jangan tunggu esok Hari ini juga kita dan si dia meti mencintai secara High Class Jangan lupa bantu si
    Cinta High Class bukan eksklusif milik sesiapa Cinta High Class berhak dimiliki oleh kita semua Jangan tunggu esok Hari ini juga kita dan si dia meti mencintai secara High Class Jangan lupa, bantu si dia agar mampu mencintai secara High Class juga.
    • [PDF] À Cinta High Class | by ↠ Fatimah Syarha Mohd Noordin Farhan Hadi Mohd Taib
      159 Fatimah Syarha Mohd Noordin Farhan Hadi Mohd Taib
    • thumbnail Title: [PDF] À Cinta High Class | by ↠ Fatimah Syarha Mohd Noordin Farhan Hadi Mohd Taib
      Posted by:Fatimah Syarha Mohd Noordin Farhan Hadi Mohd Taib
      Published :2020-04-26T17:55:07+00:00

    About Fatimah Syarha Mohd Noordin Farhan Hadi Mohd Taib


    1. Dilahirkan pada 17 Oktober 1984 di Terengganu Mendapat pendidikan awal di Sekolah Bukit Apit, Sekolah Bukit Diman, S.M.A Mahmudiah dan S.M.A Atas Sultan Zainal Abidin dalam aliran Thanawi Berkelulusan UIAM jurusan Kulliyyah Ilmu Wahyu Sains Kemanusiaan, pengkhususan Fiqh Psikologi Karya pertama beliau ialah PETUA MEMBUAT ORANG JATUH CINTA bersama Dato Dr Mohd Fadzilah Kamsah Haji Muhammad Zakaria Beliau menjadi ko editor ANAKKU HEBAT ANAKKU SOLEH Novel beliau MAWAR BERDURI memenangi tempat ke 3 Sayembara Novel Remaja sempena Jubli Emas DBP 2006 Gadis yang menjadikan Lailahaillallah Muhammadurrasulullah sebagai prinsip hidup ini amat menitik beratkan nilai nilai keindahan agama dalam penulisannya Dari kulit belakang novel Tautan Hati


    146 Comments


    1. Assalamualaikum w.b.tAlhamdulillah akhirnya Berjaya juga menghabiskan novelet tarbiah yang pertama yang di karang oleh Dr.Farhan Hadi yang bertajuk Cintaku Kerana AgamaMuBait bait kata petikan yang memberi kesan kepada pembaca ketika membacanovelet Tarbiah ini Ya Allah , jika benar dia untukku,kuatkan sayapku untuk terbang kepadanya.Kuatkan dirinya mempertahankan keindahan yang terpelihara.ya Allah jika benar dia untukku, sampaikan aku padanya m s 36 Ya , mata menilai kecantikan pada rupa.Akal m [...]

      Reply

    2. Alhamdulillah, it takes almost three weeks to finish it Seperti biasa, karya ustazah fatimah syarhah lazimnya mempunyai sumber sumber rujukan autoriti Saya kira buku ini menjawab persoalan seputar ikhtilat, masalah cinta, adab ketika tempoh pertunangan dan sedikit rencah dalam mendirikan rumah tangga Qani ah Syumaila Doktor as Solihul Muslih Cukup terkesan dengan kata kata Qania ah pada novelet yang kedua Saya ingin memberi mesej kepada kaum lelaki bahawa betapa ramai wanita mengimpikan mereka m [...]

      Reply

    3. Memberikannya lima bintang saya kira adalah satu penghargaan yang terbaik Buku ini sarat dengan ilmu dan manfaat yang tiada ternilai Boleh menjadi rujukan yang baik untuk mereka yang baru memulakan alam percintaan berlainan jantina sehinggalah mereka yang sedang melayari alam rumahtangga Enak dibaca Mudah dihadam dan menenangkan Isinya penuh dengan suruhan untuk menuju redha Allah tetapi tidak diungkap dalam keadaan memaksa Semuanya menjurus kepada tepuk dada tanya iman Sekiranya berasa baik unt [...]

      Reply

    4. novel yg sgt bagus tips sebelum perkahwinan selepas perkahwinan mcm2 lg tips yg dikongsikan.terima kasih bt kak ha suami utk penghasilan novel berbentuk motivasi beginintang yg aku beri tu bkn sebab novel ni tak bagus tak ia terlalu bagus sehingga wataknya terlalu sempurna sebagai manusia biasa maksum lah senang cakap jadi aku rasa sedikit spoiler disitu tak salah mencipta watak atau ceritakan watak sendiri sebegitu tetapi bg org yg byk kekurangan mcm aku ni tetiba je rasa novel ni bukan utk org [...]

      Reply

    5. Buku ini dua dalam satu Meaning ade dua novel dalam satu buku Satu penulisan dr Farhan Hadi dan satu lagi Fatimah Syarha Tahniah kepada penulis satu buku yang berjaya membuka mata hati saya tentang pandangan cinta Masih ramai diluar yang tercari cari cinta Cinta ada di depan mata, cinta ada di mana mana cuma kita sendiri kena usaha untuk mencari cinta itu Dimana siapa Dialah cinta agung kepada yang menciptakan rasa cinta ini cinta highclassKarangan yang banyak mencarik hati untuk muhasabah diri [...]

      Reply

    6. This book is AMAZING Untuk orang yang macam saya hard to be friendly with religious books , buku ni memang sesuai sangat sebab ianya sangat santai tapi sarat dengan nasihat dan tunjuk ajar Banyak perkara yang boleh dipelajari daripada buku ni tentang cinta Apa apa cinta dalam dunia ni perlu berpaksikan cinta kerana Allah, the Almighty A must have book for teenagers, adult for both boys and girls

      Reply

    7. alhamdulillah selesai baca satu buku yg sesuai bagi mereka yg mencari indikator bagi menentukan tahap keyakinan utk berkahwin dua sedikit kebosanan apabila perkara yg disebutkan seumpama sama dengan buku yg sebelumnya seperti kekasihku selepas Allah dan Rasul tiga high class itu mujahadah,kata kunci mudah tapi aku bukan malaikat haha

      Reply

    8. Buku ini aku baca sebelum tidur Yea Ia kadang hingga terbawa ke mimpi dan buat aku tersenyum sebelum lena Cinta High Class dari si isteri benar benar buat aku ingin jadi sepertinya Cintaku Kerana Agamamu pula dari sang suami, bernada lebih serius dan tegas.

      Reply

    9. hu3.jatuh cinta dengan watak dalam novel niedr Muslih dan Qa niah poligami just monogamitiap isteri ada hak memilih sama ada untuk dimadukan ataupon tidak tambahkan pengetahuan tentang wanita supaya rasa tidak ditindas

      Reply

    10. awesome xbaca rugi hahahmengajar kita untuk berubah menjadi lebih baik sila baca.la baca

      Reply

    11. Antara novel karya Fatimah Syarha yang sangat saya minati.Indahnya cinta apabila berlandaskan syariat Islam

      Reply

    12. NaK cInta,sUper hiGh Clasz

      Reply

    13. Alhamdulillah Just finished reading this and it took me about 5 days yes I know these are busy times for us students.Written by the pair, Dr Farhan Hadi and Ustazah Fatimah Syarha, the book combines the journey of a man and a woman towards their marriage through their separate perspectives The husband to be s part is presented first with short lengthed chapters depicting the man s experiences riddled with trials leading up to his marriage to a matching woman, whose strength of character in the f [...]

      Reply

    14. Lima bintang saya kira layak untuk diberikan kepada novel tarbiah nukilan pasangan suami isteri Ustazah Fatimah Syarha dan Dr Farhan Hadi ini Karya bestseller ini sememangnya sarat dengan nasihat nasihat dan panduan berguna Biarpun secara umumnya novel ini berkisar tentang cinta, namun apa yang lebih menambat hati saya tentang novel ini ialah bagaimana kedua dua penulis menggarap semangat perjuangan dan matlamat hidup dalam penulisan mereka Bahasanya sangat menarik, ditambah pula dengan dalil al [...]

      Reply

    15. MashaAllahmang high class punya novel reviewed back in 2012 w review 21 feb 2016 done reread this book only on qaniah s story first reading was in 2012 way years ago after i reread the book in 2016, one question appeared on head why i did not read by heart and mind back in 2012 yet, another question popped out isn t that Allah has blessed me as He made me read this book again i love the part where the criteria of choosing a husband which is taught by the prophet sallallahu alayhiwassalam is by l [...]

      Reply

    16. Karya ini memaparkan kisah yang sungguh menyentuh hati dari sudut pandangan seorang LELAKI iaitu Dr Muslih dan juga seorang PEREMPUAN, bagaimana cara untuk meningkatkan kualiti iman sebagai seorang lelaki dan perempuan dalam mengharungi hidup di dunia yang penuh dengan dugaan dan cabaran Aku tidak mahu comment lebih lebih disini, cukup hanya aku menyatakan di sini masih belum terlambat untuk para pembaca budiman sekalian untuk menambah ilmu di dada untuk menjadi seorang Muslim yang sebenar Kalau [...]

      Reply

    17. Buku ini terbahagi pada dua, tetapi jalan ceritanya berlaku di waktu yang sama Saya kurang minat dengan gaya menulis Fatimah Syarha Oleh itu, bahagian kedua saya tidak habis baca sebenarnya Tetapi bahagian pertama cukup menarik Walaupun sarat dengan pelbagai nasihat, tidak terasa pun yang saya sedang baca ceramah Tambahan pula, meskipun penulis seorang lelaki, dia meraikan hak wanita sesuatu yang sukar kita jumpai dalam masyarakat kita Buku ini patut dibaca oleh mereka yang hendak mendirikan rum [...]

      Reply

    18. Sangat sangat mengubah outlook saya tentang cinta romantik di sisi islam Cinta sebelum kahwin selepas kahwin etc Saya rasa menarik sangat, part yang menjawab persoalan usaha mencari pasangan tanpa dating Lagi, isu poligami, melayan pendapat orang tua masyarakat lain yang ada masih terikut dengan cara mereka zaman dulu Nak cerita pun tak tau, banyak sangat pengajaran dalam buku ni Yang slack sikit la, pada pendapat saya, cara penyampaian bahasa yang digunakan dalam buku ni Kadang kadang baku sang [...]

      Reply

    19. Alhamdulillah, Finally finished reading the whole book Absolutely enjoying reading this Have just finished reading the whole book A must have for those who wants to fall in love, for those who are in plans to get married and of course for those married couples Coz it teaches the islamic way of thinking to lead a happy love marriage life that is to Allah s concern Jaga Hati, jaga iman, jaga perbatasan.aAllah perkahwinan akan terjaga jua olehnya

      Reply

    20. Novel cinta sinonim dgn melalai2kan pembaca dgn fantasia bulan madunya tp Alhamdulillah novel ini sgt berbeza byk ilmu universiti kehidupan yg dikongsi dlm novel ilmiah ni.t sesuai kpd semua lapisan umur dan status tqvm kpd penulis kerana mghidangkan ilmu melalui pengolahan novel yg menarik may Allah bless the authors

      Reply

    21. this book is very helpfull for teenager like me who want to be in love but in syariah s way is also remind me to take care of myself to be a good muslimah,prepare myself to be zaujah for my zauj be like what you want first,then you get what you want.at was the biggest lesson i have got in this book i love this book so much

      Reply

    22. Jujurnya expectation aku kat novel ni tinggi la jugak Tapi tu la Tidak seperti yang dijangka Jalan cerita boleh diagak sebab penulis dah banyak kali membawakan jalan cerita yang serupa Tapi tak pe lah cerita Fatimah Syarha dan Dr Farhan ni bosan macammana pun masih ada ilmu So buang yang keruh ambil yang jernih okey

      Reply

    23. awesome mula2 baca separuh je rasa macam tak boleh bawak tapi, bila fikir balik , aku kena habis kan novel ni jugak walau apa pun jadi so, very awesome different jom cari cinta high class.

      Reply

    24. As always, karya ustazah xpernah mengecewakan Mahu gapai cinta high class Jaga hati, jaga iman, jaga pergaulan, jaga syariat, jaga apa yang disuruh Allah bukan apa yang dikata manusia.

      Reply

    25. Fatimah Syarha Mohd Noordin

      Reply

    26. Kisah cinta sepasang malaikat dari sorga

      Reply

    27. Menarik betul pasangan niTo all readers yang minat novel.you should pick this

      Reply

    28. best mengubah serba sikit sikap negatif dlm diriku alhamdulillah D

      Reply

    29. awesome cinta selepas nikah adalah cinta yang indah barulah cint high class

      Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *